Специален парцел за продажба в исторически квартал на Велико Търново, включително всички разрешителни

Цена: 35.000 евро

Парцелът се намира в покрайнините на историческия център на град Велико Търново, с включен проект за обновяване на къща от НИПК(Национален Институт за Паметници на Културата). Площта на парцела е 488 квадратни метра. От гледна точка на разположението на парцела, такава площ може да се счита за много просторна. В парцела се намира къща, която трябва да бъде напълно възстановена. Къщата е напълно самостоятелна, което е още едно от предимствата и.

Местоположение

Имотът се намира в старата част на града, на брега на река Янтра и в близост до крепостта “Царевец”. В този район, една голяма част от къщите, са построени по традиционен начин. Парцелът е в непосредствена близост до магазини, училища, обществен транспорт, ресторанти, паркове и атракции. Въпреки централното си местоположение, мястото е тихо и закътано, със задушевна селска атмосфера.

Проект

Разрешителни

Съществуващата сграда е чат он ансамбъл паметници на културата и следва да бъде ремонтирана така, че да отговаря на изискванията. Направения проект отговаря на тези изисквания. Всички разрешителни са на разположение. Ремонта на сградата може при желание да бъде започнат веднага.

Вътрешно разпределение

Парцелът се намира на склон, поради което се състои от три нива. Предната градина (80 метра) е най-високото ниво. Къщата и верандата се намират на средното ниво. На най-ниското ниво се намира задния двор(виж приложената кадастрална извадка). Къщата се състои от два етажа (разгърната застроена площ 214 квадратни метра / обем – 536 кубически метра).
Поради разликите в нивото, входа на къщата е разположен на горния етаж. Влизайки в сградата се озовавате в просторно антре, което граничи с три спални, кабинет и баня и тоалетна. Вътрешно стълбище води към долния етаж.
На долния етаж е антре снабдено с врата към верандата и достъп до втора баня, просторна четвърта спалня и хола с кухня с френски врати към верандата. От верандата (около 22 м) се разкрива поглед към просторен двор (около 280 метра) и зеления хълм “Света гора” от другата страна на реката. Между двата хълма ромоли река Янтра.

За връзка:

Моля, свържете се за повече информация със собственика:
Тел. (0031) (0) 644375990

What do you think?